Kymmenen kasvun vuotta – toimitusjohtajan tarina

Sanna Kimingillä ei ollut vielä yliopistoon hakiessaan aavistustakaan siitä, mikä hänestä tulee isona.

Työkokemusten kautta toimitusjohtajamme löysi intohimonsa ja paikkansa taloushallintoalan eturivistä – perheyrityksestä, jonne hän ei koskaan ajatellut menevänsä töihin.

Rakkaudesta lajiin

Ala-asteella Sanna Kiminki tienasi taskurahaa siivoamalla, silppuamalla paperia ja mapittamalla tositteita vanhempiensa yrityksessä.

Vaikka yrittäjyyden esimerkki oli koko lapsuuden vahvasti läsnä, Sanna tähtäsi varttuessaan täysin muihin töihin.

– Ketään meistä kolmesta sisaruksesta ei millään tavalla ohjattu yrittäjyyden tai taloushallinnon pariin. Saimme etsiä ja löytää paikkamme itse, Sanna kiittää.

Yksi kesä ja työpaikka muutti kuitenkin kaiken, ja rakkaus taloushallintoon roihahti.

Se sama liekki on palanut kirkkaana jo kymmenen vuotta.

Kesätyöntekijästä konsernin kokonaisuuksien johtajaksi

Yliopistossa Sanna luki pääaineenaan laskentatoimea, sivuaineiksi hän valitsin vero-oikeuden ja yritysjuridiikan.

– Tuntui loogiselta hakea kauppatieteen opintoja tukevaan kesätyöpaikkaan, mutta vielä Meisenetille töihin mennessänikin ajattelin, että käyn perheyrityksessä vain kääntymässä. Johtamisen kursseistakaan en opiskellessa oikein pitänyt, nykyinen toimarimme nauraa.

Kirjanpitäjänä Sanna kuitenkin löysi alansa.

– Toimialan murros ja mahdollisuudet avautuivat minulle työn kautta todella merkittävällä tavalla. Meillä ei nähdä kirjanpitäjiä vain historiatiedon kirjaajina, vaan asiakasta konsultoivina, aidosti yrityksen johtamisessa auttavina ulkoistettuina talouspäälliköinä.

Kesien ja kokemuksen karttuessa Sanna alkoi kehittää tilitoimistojen verostoa ja kannustaa tilitoimistoja sähköiseen taloushallintoon yhdessä isänsä kanssa. Gradullekin löytyi aihe kyseisen OLE Online -verkoston tutkimisen ja kehittämisen parista, ja valmistumisensa aikoihin Sanna sai vastuulleen koko palvelukonseptin kehittämisen.

– Yhtäkkiä huomasin työskenteleväni perheyrityksessä ja nauttivani työstäni suunnattomasti. Pääsin tosissani sukeltamaan taloushallinnon ja tilitoimistojen maailmaan ja siihen, mitä kaikkea niiden tulevaisuus voisi olla. Toimialan mahdollisuudet tuntuivat, ja tuntuvat edelleen, rajattomilta.

Toimitusjohtaja tähtää koko toimialan kehittämiseen

Sanna on alusta asti ollut vahvasti mukana Meisenetin palveluiden kehittämisessä kohti konsultoivaa ja sähköistä tilitoimistoa. Yritykselle avautui Sannan KLT-tutkinnon suorittamisen myötä mahdollisuus hakea Taloushallintoliiton auktorisointia, jonka se vuonna 2018 saikin. Kun Meisenet eriytettiin omaan yhtiöönsä 2019, tuli Sannasta sen toimitusjohtaja. 

Toimitusjohtajan tehtäviin kuuluu ihmisten johtamisen ja tulevaisuuden luomisen lisäksi palveluiden kehittäminen ja strategian ja talouden johtaminen. Kymmenen vuoden aikana viranomaisvaatimukset alalla ovat lisääntyneet hurjasti, mikä on lisännyt työn määrää ja muuttanut tilitoimistojen toimintaa vielä entistäkin säännellymmäksi.

Liiketoiminnan kokonaisuuksien hahmottaminen ja yrittäjän sielunmaiseman ymmärtäminen ovat toimarimme vahvuuksia.

– Minulle on tärkeää olla yhteydessä olemassa oleviin asiakkaisiin ja varmistaa, että he saavat juuri heille tarpeelliset ja ajankohtaiset palvelut.

Sannalla on vastuullinen rooli myös Meisenetin sisaryhtiössä Palkkatalossa, jossa hän toimii kehitysjohtajana ja on vastuussa muun muassa palveluiden kehittämisestä.

– Kymmenessä vuodessa ehtii paljon, salibandya vapaa-ajallaan pelaava kahden pienen lapsen äiti nauraa.

Tomitusjohtajallemme on tärkeää olla perillä henkilöstön asioista ja toimiston arjesta, ja esimiehenä Sanna onkin tunnettu oikeudenmukaisuudestaan.

– Arvoihini kuuluu vahvasti työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen. Olen urani aikana ollut itse kahdesti äitiyslomalla, ja näiden jälkeen sain tehdä lyhennettyä työviikkoa. Haluan mahdollistaa vastaavia joustoja myös työntekijöillemme.

Neljä vuosikymmentä numeroita

Toimitusjohtajamme juhlavuoden lisäksi myös koko Meisenetille vuosi 2024 on merkittävä: yrityksemme täyttää toukokuussa neljäkymmentä vuotta.

Huolenpito henkilöstöstä ja asiakkaista on toiminut punaisena lankanamme koko yrityksen historian ajan, ja tätä myös Sanna pitää ensisijaisen tärkeänä.

– Asiakkaille tarjotaan aina parasta palvelua ja työntekijöillä pitää olla päivittäin tunne, että onpa kiva tulla töihin.

Innostava tavoite parhaasta palvelusta tarjoaa rajattomat mahdollisuudet yrityksen ja toimialan tulevaisuuden kehittämiseen.

– Minua kiehtoo nimenomaan se, että pystyn olemaan yrittäjille avuksi yrityksen johtamisessa ja kehittämisessä. Tämä luo merkityksellisyyttä omaan työhöni myös laajemmassa kuvassa, koska pk-yritykset ovat avainasemassa koko suomalaisen yhteiskunnan toiminnan ja rahoituksen kannalta. Kaikkea tätä hyvää haluan olla osaltani kehittämässä.

Posted in