Meisenet Oy-
Sähköistä taloushallinnon palvelua jo toisessa sukupolvessa

Huolenpito henkilöstöstä ja asiakkaista on ohjannut Meisenetiä koko yrityksen historian ajan.

Liisa ja Vesa Laurilan elämäntyö on saanut arvoisensa jatkajat perheen lapsista: ”Ala on menossa takaisin suuntaan, jolloin taloushallinnon ammattilainen pystyy keskittymään asiakkaiden auttamiseen ja konsultointiin.”

Meisenetin tarina juontaa aina vuoteen 1984, jolloin. Liisa ja Vesa Laurila perustivat toimistopalveluihin keskittyvän yrityksen. Eipä mennyt aikaakaan, kun Meisenetista kuoriutui täysiverinen tilitoimisto.

Sillä tiellä Meisenet on edelleen.

Meisenet on ollut alusta lähtien tilitoimisto, joka katsoo vähän pidemmälle. Esimerkiksi sähköinen taloushallinto on kulkenut yrityksen mukana käytännössä niin kauan, kun sellaista on tarjolla ollut.

Muistan 1990-luvun puolessa välissä, että pyysin taloushallinnon ohjelmistojen myyjältä sellaista vaihtoehtoa, jossa sekä asiakas että me voisimme molemmat käyttää samaa ohjelmistoa. Myyjä piti sitä silloin vitsinä, Vesa muistelee.

Vuonna 2005 tällainen ohjelmisto otettiin viimein käyttöön. Alussa asiaa piti selittää asiakkaille moneen kertaan.

”Selitin, että samoja ostolaskuja kirjaa ja naputtelee monta ihmistä meidän ja asiakkaan päässä. Monet eivät voineet uskoa, että yksi ihminen voisi hoitaa ne kerralla”, Liisa muistelee.

Nykyisin sähköinen taloushallinto on Meisenetissä itsestäänselvyys. Ohjelmistoja on myös kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa.

 

meisenet-kuvituskuvat-27-e1669377724218
meisenet-kuvituskuvat-23
meisenet-kuvituskuvat-10
meisenet-kuvituskuvat-24-1024x683

Tienraivaus ja uuden kokeileminen on parasta asiakaspalvelua

Meisenet perusti vuonna 2010 OLE Online -tilitoimistonverkoston, jonka tehtävänä on kannustaa tilitoimistoja siirtymään sähköiseen taloushallintoon. Samalla OLE Online on myös tilitoimistojen välinen yhteistyöverkosto.

– Verkostossa oli yli 20 yritystä, eikä siinä ollut keskinäistä omistusta. Se oli vuonna 2009 poikkeuksellista ajattelua.

Meisenet myi OLE Onlinen Netbaron Solutionsille vuonna 2020, mutta toimii edelleen verkoston kumppanitoimistona.

– OLE Onlinesta kumpuaa myös nykyinen tapamme verkostoitua. Emme ole kuitenkaan enää yhden sähköisen järjestelmän osaajia. Modernin tilitoimiston on järjestelmien osalta oltava kaikkiruokainen, ja sitä myös olemme.

OLE Online on antanut Meisenetille huikeasti osaamista taloushallinnon yhdistämisestä yrityksen muuhun toimintaan. Taloushallinto ei siis ole oma erillinen saarekkeensa, vaan osa laajempaa toiminnanohjausjärjestelmää.

Olemme olleet aina tienraivaajia ja kokeilleet uutta. Kaikkein tärkeintä on se, että olemme pystyneet tarjoamaan asiakkaillemme hyötyä esimerkiksi taloushallinnon ja toiminnanohjausjärjestelmien integroinneissa, Vesa sanoo.

Meisenetillä on ollut aina kaksi ydinarvoa ylitse muiden: asiakkaille tarjotaan parasta palvelua ja työntekijöillä pitää olla tunne, että onpa kiva tulla töihin.

Pidämme viimeiseen asti huolta työntekijöistämme, Vesa kiteyttää.

Ydinarvoista kumpusi myös tarve palvella sekä omia asiakkaita että muita tilitoimistoja aiempaa paremmalla palkkahallinnolla. Vuonna 2017 Palkanlaskenta eriytettiin omaksi yhtiökseen Palkkataloksi, joka keskittyy vain palkka- ja henkilöstöhallintoon.

Lasten tulo mukaan yritykseen pääsi yllättämään

Meisenet on aito perheyritys sanan varsinaisessa merkityksessä. Vesan ja Liisan lapset Sanna Kiminki, Jenna Laurila ja Tommi Laurila ovat kaikki mukana Meisenetin ja Palkkatalon johdossa.

Meille oli täysi yllätys, kun Sanna meni opiskelemaan kirjanpitoalaa. Vielä suurempi yllätys oli, kun Tommi tuli myyntiin. Kun Jenna tuli viimeisenä vetämään Palkkataloa, emme enää osanneet olla niin yllättyneitä, Vesa ja Liisa nauravat.

Pariskunta ihmettelee, miten lapset ovat päättäneet jatkaa yrittäjyyttä, vaikka ovat nähneet vanhempien kautta, miten paljon se vie aikaa.

– Emme ole heitä pakottaneet mihinkään, mutta totta kai he ovat olleet yrityksessä mukana pienestä pitäen muun muassa siivoamassa ja tekemässä pieniä askareita koulupäivien jälkeen ja lomilla, Vesa sanoo.

Vesa ja Liisa ovat jääneet yritykseen myös sukupolvenvaihdoksen jälkeen. Kehitys tuntuu luontevalta.

– Minulla oli alkuun vähän luopumisen tuskaa. Nyt kuitenkin on olo, että ”Onpa mukavaa, kun ei tarvitse olla enää päättämässä.”, Liisa sanoo.

Kaverini kysyi, että miten kauan aioit roikkua mukana. Vastasin, että sitten kun avaimet eivät käy enää lukkoon, se oli siinä, Vesa nauraa.

Sekä Liisa että Vesa näkevät tilitoimistoalalla tulevaisuudessa paljon mahdollisuuksia.

– Ennen tietokoneiden tuloa kirjanpitäjä oli kuningas. Tietokoneiden yleistyttyä kirjanpitäjille tuli ajan myötä enemmän tallennusta ja tiliöintiä. Nyt olemme menneet takaisin alkuun: kun automaatio hoitaa perusasiat, kirjanpitäjä on jälleen asiantuntija, Vesa kiteyttää.

1-kuvituskuvat-6
jenna-laurila-web

Missiomme

Tiedät aina, missä jamassa yrityksesi on kolmen kuukauden päästä.

Autamme sinua parantamaan yrityksesi kannattavuutta reaaliaikaisella taloushallinnolla, joka ennustaa tulevaa ja antaa konkreettisia parannusehdotuksia.

Tiedät kanssamme aina, missä jamassa yrityksesi on kolmen kuukauden päästä ja mitä kannattavuuden parantamiseksi voisi tehdä.

Panostamme ennen kaikkea kumppanuuteen: lupaamme palata teitä mietityttävään asiaan viimeistään seuraavana arkipäivänä yhteydenotostanne.

Visiomme

Toimarin paras kaveri.

Olemme paras talouskumppani kasvu- ja kehityshaluisille yrityksille. Murramme taloushallinnon perinteitä olemalla enemmän kuin tilitoimisto.

Olemme kehityksen etulinjassa ja rakennamme yhdessä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa palveluja, jotka helpottavat yritysten kannattavaa kasvua.

Arvomme

Inhimillisyys.
Kunnioitamme kaikkia ihmisiä samanarvoisina ja olemme sydämellisiä kaikissa kohtaamisissamme. Edistämme työntekijöidemme, asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme hyvinvointia parhaamme mukaan.

Jatkuva kehittyminen.
Ennakoimme asiakkaidemme palvelutarpeita ja pyrimme tarjoamaan juuri oikeaa palvelua oikeaan aikaan. Kehitämme omaa osaamistamme jatkuvasti ja etsimme ratkaisuja haasteisiin oma-aloitteisesti ja aktiivisesti.

Kumppanuus.
Teemme asioita yhdessä sekä työyhteisönä että asiakkaidemme kanssa. Pyrimme ymmärtämään haasteet yhdessä ja etsimme niihin ratkaisuja.Olemme taloushallinnon luottokumppani, joka vapauttaa asiakkaan aikaa parantamalla prosesseja. Samalla haastamme asiakkaitamme hyödyntämään taloustietoa entistä paremmin liiketoiminnan kehittämisessä.

Meisenet Oy on tamperelainen Taloushallintoliiton auktorisoima tilitoimisto, joka toimii täysin sähköisesti.

Meillä on yli 25 vuoden kokemus suomalaisten pk-yritysten kirjanpidosta ja taloushallinnosta. Voimme kutsua itseämme sähköisen taloushallinnon edelläkävijäksi  – onhan meillä tehty aidosti sähköistä kirjanpitoa jo 15 vuoden ajan.

Meisenet Oy on paikallinen perheyritys, jossa on tehty sukupolvenvaihdos kesällä 2019. Alkuperäiset yrittäjät ovat edelleen mukana toiminnassa, mutta vetovastuu on siirretty nuoremmalle polvelle.

Meisenetissä työskentelee 11 taloushallinnon ammattilaista ja sisaryrityksessä Palkkatalossa 5 palkanlaskennan ammattilaista.